Zodra je energie zet op verandering is de situatie hybride. Je beweegt van het huidige naar het nieuwe. En beide zijn tegelijkertijd aan de hand. Het start met openheid. Laat los wat niet meer werkt en omarm wat je vooruit helpt. Als leider en team. Mens en professional. Laat eruit komen wat er al in zit. Hybrid ondersteunt met raad en daad.

Het is spannend en enerverend om deze hybride situatie tijdens de transformatie te doorleven. Het vergt ook lef. Als leider kom je continu uitdagingen en situaties tegen die uitnodigen tot nieuw gedrag en vaardigheden. Tegelijkertijd is er ook sprake van oude, geconditioneerde reflexen en voel je de druk van hogerhand om te presteren. Je bouwt bruggen van oud naar nieuw terwijl je er overheen loopt. Je wilt en kunt niet meer terug. Er is spanning en je bent je bewust van het feit dat alles en iedereen dit aanvoelt en nieuwsgierig is naar jouw keuze. Vertrouwen in en toewijding aan de transformatie valt en staat met het voorbeeldgedrag van de leider.

Je beseft dat de creativiteit en genialiteit van mensen de beste ideeën opleveren en ervoor zorgen dat je de uitdagingen overwint. Je omarmt het zich aandienend leiderschapstalent. Door samenwerking leer en groei je voorwaarts. Dat maakt het aangaan en doorleven van de hybride staat zo mooi. Op het vlak van mens, markt en bedrijfsvoering is continu een dynamiek gaande bij jezelf en binnen de organisatie.

Alles is in beweging en de energie vindt haar weg in de richting van de duurzaam onderscheidende organisatie. Dit wordt alleen maar sterker. Nieuw talent voelt zich aangetrokken, aanwezig talent blijft en anderen vinden elders werkgeluk. Dat is zoals het werkt, natuurlijke selectie. Creativiteit en genialiteit leiden tot onderscheidend vermogen. Relaties zijn voedend en de condities kloppen, zodat eruit komt wat er al in zat. Dat is de beloning van het doorleven van de hybride situatie tijdens de transformatie.

Sta jij aan? Ben je nieuwsgierig hoe het werkt? Dan ondersteunen we je graag in jouw eigen praktijk. We pretenderen niet overal antwoord op te hebben. We vertrouwen op onze ervaring, vaardigheden en capaciteiten om samen te ontdekken hoe transformatie voor jou en het team gaat werken.

 

Geef je nieuwsgierigheid de ruimte en neem contact op…..

het effect van transformatie? transformationeel leiderschap aan de slag