DE KARAKTERISTIEKEN VOOR EEN DUURZAAM EFFECT
Hoe kunnen we de meeste getalenteerde en best presterende mensen aantrekken en aan ons binden, zodat we ons potentieel kunnen bereiken? Het is een veelgehoorde wens en zorg bij leiders en management. Intussen verschuiven de waarden van de beroepsbevolking. Niet alleen door generatieverschillen, maar ook door de versnelling van verwachtingen in de werkervaring en voorwaarden door de pandemie. Op grond van mijn ervaring met het toepassen van de karakteristieken van de Open organisatie, heb ik er het volste vertrouwen in dat het antwoord ligt in de genialiteit van de mensen zelf.

TALENT: HOE HAAL JE ERUIT WAT ER AL IN ZIT?
De energetische flow bij de mensen in de organisatie werkt als een magneet voor het aantrekken en behouden van talent. Die flow creëer je door van top tot teen betrokken mensen als bron van creativiteit en aanpassingsvermogen te koesteren. De mate van persoonlijk eigenaarschap voor talent door leiders en management zijn doorslaggevend. Is men echt bereid een werkomgeving te creëren op basis van openheid, inclusie en vertrouwen? Zijn de leiders beschikbaar om leiderschap talent zelf te coachen? Is er ruimte om te experimenteren en te leren? De mate en vorm waarin je dat doet is van invloed op de snelheid en succes.

MAAK EEN PLAN VOOR TALENT

OPENING UP TO LEADERSHIP TALENT

De situatie in de markt en binnen de organisatie is uitdagend. Door dit E-book te schrijven wil ik praktische handvatten en suggesties meegeven voor toepassing in de praktijk. Ik wil leiders en management inspireren tot zelfinzicht en meer openheid in de organisatiecultuur. De karakteristieken van de Open organisatie en de transformationele aanpak vormen een leidraad bij het ontwikkelen van die aanpak. Ik hoop hiermee bij te dragen aan een werkomgeving waarin leiderschap talent kan groeien, bloeien en doorstromen. Ik ben er van overtuigd dat het kan en dat het resultaat bijzonder zal zijn. 

THE OPEN ORGANIZATION LEADERS MANUAL

In vervolg op het boek “The Open Organization” van Jim Whitehurst heeft de OpenOrg community inzicht en praktijkervaring vervat in de leaders manual. Ook ik heb er inmiddels een bijdrage in mogen publiceren. Het is een gids vol inspiratie en prakijkvoorbeelden. Veel leesplezier!

Wil je het gedachtengoed en de toepassing van de karakteristieken in de praktijk verkennen? Laat mij je inspireren en adviseren. Neem gerust contact met me op!

Klik op de afbeelding om te downloaden