Purpose en zingeving staan bij moderne bedrijven en hun leiders centraal. Maar waar kom jij eigenlijk je bed voor uit? Hoe creëer jij rust en ruimte in je organisatie voor de mensen en klanten? Wat kun je doen om je echt te verdiepen tot de kern van een probleem of uitdaging, zodat je vervolgens alles en iedereen eraan kan verbinden. Hoe bouw je eigenlijk verbinding en hoe weet je of alles en iedereen wel ‘aan’ staat? Zomaar wat vragen en thema’s die we bespreken en onderzoeken in deze podcast serie.

Aflevering 1. Purpose

Peter en Jos zoeken de kern, de purpose. Wat is eigenlijk hun purpose en hoe vertaald zich dat in de praktijk? Als je begrijpt wat je bezielt kun je er ook steun aan hebben in tijden dat het even tegen zit als mens of leider. Waar kom jij eigenlijk je bed voor uit?

Luister naar het geanimeerde gesprek en stel jezelf die ene vraag…..

verschenen: 24 februari 2022

Aflevering 2. Rust en ruimte

Wat is de kracht die uitgaat van rust en ruimte in je organisatie. Waar gaat rust en ruimte over en wat vraagt het van jou als leider met een missie? Luister naar de praktische tips en overwegingen van Peter en Jos. Mogelijk zet het je aan het denken….

verschenen: 24 februari 2022

Aflevering 3. Verdiepen

Peter en Jos gaan op onderzoek. Hoe open en nieuwsgierig ben je eigenlijk echt? Echt luisteren blijkt een kunst. Ze bespreken het belang van uit het oordeel blijven en de aannames te checken. Want, weet je het of denk je dat je het weet??

Veel luisterplezier!

Aflevering 4. Verbinden

Peter en Jos gaan voor echte verbinding. Want, hoe werkt dat nu echt in de praktijk. Het is een gevoelskwestie. Richten en verbinden vraagt geduld en continu checken of dat wat je denkt te weten wel klopt. Ben je transparant en tegelijkertijd super duidelijk in je communicatie. Geef je instructies of nodig je de mensen uit om bij te dragen. Is er echt ruimte voor andere meningen en weerstand? Er valt genoeg te ontdekken. Veel luisterplezier!

Aflevering 5. Aan

Wat als je binnenloopt op je kantoor en je jezelf afvraagt; herken ik wie er ‘aan’ en wie er ‘uit’ staat? Peter en Jos bespreken hoe belangrijk het is bewust te zijn van je eigen zichtbaarheid in de organisatie en hoe je als leider de medewerkers ‘aan’ zet. 

Leiderschap begint bij jezelf. Sta jij zelf wel ‘AAN’? Beluister hoe Peter en Jos dit in de praktijk beleven en toepassen. Veel luisterplezier!