HET GROEN IN
Soms dreig je vast te lopen – het rood in. Je voelt dat de energie in je team niet lekker stroomt. Je voelt de onrust, er heerst onduidelijkheid, er is wrijving en de resultaten blijven achter. Je weet elkaar minder makkelijk te vinden, er wordt geklaagd en de dingen beginnen tegen te zitten. Intussen ben je samen vooral druk met een veelheid aan ballen die je hoog hebt te houden. Je voelt wel aan dat het anders moet, maar hoe?

Samenwerking: Geïnspireerd, met focus en energie samen vooruit!
In die situatie is het fijn als een praktijk ervaren professional met je mee kijkt. Ik luister met aandacht luistert – onafhankelijk en vrij van oordeel. Door samen de essentie in de meerlaagse uitdaging te vinden, wordt helder waar de kansen in de samenwerking liggen. En soms moet daarvoor de olifant op tafel. Ik creëer de veiligheid en ruimte voor die openheid. Van mij mag je verwachten dat ik die informatie filter en belemmerende patronen ontrafel. Zo ontstaat ruimte voor samenwerking en benut je ieder teamlid in zijn of haar kracht. Dat werkt wel zo prettig samen, zonder gedoe.

Reserveer hier je groepsessie

STRATEGIEVORMING
Met de benen op tafel even stilstaan bij wat er al wél is en wat de strategie is voor de komende periode. Samen afstemmen en definiëren wat echt belangrijk is. In de vorming van de strategie kijken we naar mens, business en de bedrijfskundige kant. Als het wat super helder is, ontstaat de ruimte voor de invulling het hoe. Zo krijg je samen stap voor stap scherp wat de strategie is en hoe je de doelen gaat bereiken. Zo eenvoudig en effectief mogelijk. En terug te vertalen naar concrete acties en doelen voor de korte en lange termijn. Zo bouw je een concreet plan waar je de mensen in meeneemt, zodat je samen vele successen viert. 

Reserveer hier je strategie sessie

INSPIRATIE
Het is heel verfrissend om samen de ruimte te nemen en te verkennen wat er nog meer is in de wereld. Zo bied ik prikkelende praktijksessies over eigentijds leiderschap of over de open cultuur voor innovatie en creativiteit. Ik deel graag kennis en inzicht op het gebied van transformatie en geef ik workshops waarin je zelf de mix verkent tussen leiden en managen of veranderen en transformatie in je aanpak. Kortom: je leert door te delen! En de inspiratie sessies zijn altijd op maat, dus afgestemd op de praktijk en context van jouw team en organisatie. Informeer naar de mogelijkheden! 

Reserveer hier je inspiratie sessie

VERHELDEREND

Ik zie nu in dat verandering leiden geen vanzelfsprekendheid is. Dat is echt iets heel anders dan managen. Sterker nog, dat is best complex, doordat het gaat over balans tussen mens en business op meerdere niveaus. 
– Wilfred Rouwendal

 

INZICHT

Door het verschil en de overeenkomst tussen managen en leiden in de volle breedte te verkennen, ontstond bij mij het inzicht welke mix mij van nature het meest makkelijk afgaat en wat ik nog aan te vullen heb.
– Teddy van Lieshout

MAGISCH

In onze strategie tweedaagse wist Jos ons te raken en tot focus te komen. Juist door de olifant regelmatig te benoemen en in openheid te verkennen, ontstond wederzijds begrip en bleken de ogenschijnlijke tegenstellingen best mee te vallen. We zijn nu weer een team.
– Manager IT (anoniem)

“In het groen is er rust en ruimte voor andere, nieuwe inzichten met de blik vooruit.”